Nu är hälsan degraderad till en vecka. V. 42 är nämligen den veckan som Svenska Folkhälsoinstitutet tycker vi ska vara hälsosamma. 1 vecka!? Till och med hälsoarbetet börjar bli kommersiellt och får sin egen vecka (bättre än bara en dag som kärleken, mor och far), troligen för att man inte ”orkar” satsa mer än så. Och knappt ens det.

I och för sig ett bra initiativ med en Ett friskare Sverige-vecka. En vecka när man försöker få föreningar och organisationer att göra något hälsosamt men hur uppmuntrar man det? Här i Bodens kommun gör man inget! Ingenting mer än att ungefär: ”Uppmuntra alla kommunala avdelningar att göra något.” Men HALLÅ! är det allt hälsovägledningen kan göra i en kommun? Hör av er till ert hälsoråd och fråga vad DE GÖR.

Bodens GK bjuder på gratis träning för alla som vill komma och prova passen under veckan. Vem kommer på mitt SöttSalt?

Till alla er som bor för långt bort ger jag ett personligt träningsråd om ni mailar mig under v. 42 med en specifik träningsfråga.

Hälsa mera och berätta gärna hur!