Det tog ett tag men här kommer resten av veckans frukostar. Gröten är till dig Anne-Charlotte så du får en ny härlig variant att prova. Hoppas det smakar. Banangröt med kanel, 1 port.

Koka nästan 1 dl havregryn och 1/2 dl linfrökross i 2,5 dl vatten. När det är nästan klart rör du i en skivad banan och 1 tsk kanel. Låt koka klart, servera med mjölk och ännu mer kanel!

Tänkte mig en Grapefrukt men hittade stora härliga Pomelofrukter på affären. Smaskigt tänkte jag men blev besviken när jag skar upp den och skalet var närmare 2 cm tjockt. Nästa gång blir det marmelad av pomelosarna istället. Ett tips för att få äggen hårdkokta men krämiga är att koka upp vattnet, lägga i äggen och dra kastrullen från plattan och låta stå under lock i 10-12 minuter. Keso med kanel på smörgåsen och så ett glas juice som avrundning.

Te och smörgås var det jag ville komma ifrån men när surdagsbrödet är färskt kan jag bara inte låta bli… Recept på surdegsbröd?! Hjälp, jag tager vad jag haver men ska mäta nästa gång så ni får veta. Enda säkra är att jag alltid skållar grovt rågmjöl + rågkross alt. linfrön och låter stå ett dygn. Kalkon som pålägg och så lite keso till.

Smakliga frukostar!

Dela gärna med er och har ni långa recept så får ni gärna maila mig så samlar jag ihop några under resten av året och så lägger jag ut dem i en pdf som härlig början på nästa år!