Jag tror på tankens kraft, på att vi påverkar kroppen att reagera på våra tankar. Därför ska mat och träning inte skuldbeläggas.

Krydda ätandet med dåligt samvete och tanken att ”Nu blir jag tjock, bäst att börjar banta imorgon”. Då tror jag att svältsignalen går rakt ut till alla celler som suger åt sig allt de bara kan av energi och lagrar till ”imorgon” då svälten startar. Alternativt stoppar du i dig lite extra idag eftersom du ska ”dra ner imorgon”. Varför inte njuta av det du äter idag istället och tänka positiva tankar som ”Det här var gott, få se vad jag kan äta imorgon som är lika gott och (inte men!) lite nyttigare.

Kaffe och choklad måste väl ändå räknas som hälsa!

Samma med träning. Får du dåligt samvete för att du inte tränat så kommer du troligen att undvika att passera gymmet/elljusspåret/yogamattan imorgon också. Tänk positivt istället och säg: ”Jag prioriterade annat idag. Imorgon har jag bättre tid för ett träningspass”. Skulle du bli klar med dina sysslor tidigare än du trott kan du alltid överraska dig själv med en kort promenad.